Kiskarácsony, nagykarácsony/ kisült-e már a kalácsom?
Ha kisült már, ide véle / hadd egyem meg, MELEGÉBE!

update: Ungdomshuset - Koppenhága

Koppenhága, Dánia --- Az 1982-ben befoglalt és az önkormányzat engedélyével belakott, használt autonóm ház (
Ungdomshuset) kiürítése ellen tiltakozva vonult az utcára ezer ember - 2000-ben ugyanis az önkormányzat elpasszolta a házat egy keresztény bűnszövetkezetnek . Az eredetileg rendőrségileg engedélyeztetett demón több tucat külföldi aktivista is részt vett.

A vidám tüntetők a karácsonyi hangulat kellékeiből kezdtek el barikádokat emelni a vűros forgalmas csomópontjain, a nagyvállalatok kirakatait bezúzták, macskakövekkel dobálták a rend kérlelhetetlen védelmezőit. Fiatal bevándorlók is boldogan csatlakoztak a riothoz, felismerve a rendőrökön való bosszúállás lehetőségét.

Háromszáz tüntetőt bevittek - a felüket már kiengedték. Két tüntető (az egyiknek állítólag saját házi bombája vitte le négy ujját) és három rendőr szenvedett sújos sérüléseket ("A macskakövek alatt ott a szabadstrand!").

"A dán tv2 állomás értesülései szerint a tüntetők között a kemény magot szélsőbalos "autonómok" és szkinhedek, szélsőjobboldali aktivisták alkották" - hazudja a NOL.
Az egymásra hivatkozó mainstream ideológiagyárosok igyekeznek egy kellemes kis karácsonyi spektákulum katyvaszt kreálni az eseményekből, ahol a vörös és fekete zászló alatt nácik és anarchisták vonulnak a demokrata rend őrei ellen.

A burzsoá híradások szerint az elmúlt tíz évben ez volt a legsújosabb riot Dániában, mi inkább arra mutatunk most rá, hogy talán ez volt az elmúlt évek legsújosabb foglaltház kiürítéssel kapcsolatos riotja. Ez a tény pedig arra enged következtetni, hogy a vörös és fekete zászló alatt vonuló fekete maszkosoknak nem egyszerűen egy szubkulturális mennyország megvédése miatt szottyant kedve ARANYVASÁRNAP karácsonyi fényeket égetni.

A héten terveink szerint írunk bővebben az
Ungdomshusetről.

További képek.







Comments: Post a Comment



<< Home