Isztanbul, ó-ó-ó-ó-ó-ó Isztanbul



Isztanbul, Törökország --- Balos börtönellenes aktivisták csaptak össze a rohamrendőrökkel Isztanbul belvárosi utcáin december hetedikén, csütörtökön. Az összecsapásra azután került sor, hogy a rendőrség rajtaütött az Alapvető Jogok Alapítvány emberijogi civil szervezet irodáján.

A tüntetők autókat gyújtogattak, lángoló gumiabroncsokból, kövekből és szemétből rögtönöztek barikádokat, hogy védeni tudják állásaikat. A karhatalom mint rendesen, most is vízágyúval és könnygázzal oszlatott.

Az összecsapásokra abban a rettentően szegény Gazi negyedben került sor, ahol az elmúlt időben többször csaptak össze a helyi lakosok különböző biztonsági erőkkel.


Anarchist Black Cross

Szigorú büntetések, rekordszámú ítélet drogvisszaélések miatt és magas bűnözési ráta - a felsorolt okok miatt az Egyesült Államokban a legnagyobb a börtönpopuláció a világon. Az amerikai igazságügyi minisztérium legfrissebb összesítése szerint 7 millió ember - minden 32. amerikai - van börtönben az Egyesült Államokban. A második helyezett Kínában 1,5 millióan, a harmadik helyezett Oroszországban 870 000-en vannak börtönben.



Comments: Post a Comment



<< Home